activiteiten

Activiteiten

Verkoop van crafts

Tijdens de zomer en in de kerstperiode staat Talking Hands regelmatig met een kraampje op markten, zoals op het Afrikafestival in Hertme; en de Weihnachtsmarkt in Singen, Duitsland. Op deze markten verkoopt de stichting voornamelijk crafts uit Oeganda: sieraden, tassen en hebbedingetjes voor in huis. De producten zijn handgemaakt. Een groot deel van de crafts is gemaakt door dove leerlingen van het beroepsonderwijs en dove vrouwen.

Kennismakingscursus gebarentaal

De afgelopen drie jaar heeft Talking Hands een kennismakingscursus Nederlandse gebarentaal georganiseerd in Wageningen. Dit doet de stichting in samenwerking met Gebaar Ede, een organisatie die lesgeeft in en informeert over gebarentaal in Nederland. Van het cursusgeld worden de docent van Gebaar Ede en de locatie betaald. Het bedrag dat overblijft gaat naar de stichting.

Eenmalige activiteiten

Sommige activiteiten worden eenmalig georganiseerd, bijvoorbeeld omdat er op dat moment tijd of gelegenheid is. Zo heeft Talking Hands bijvoorbeeld een filmavond georganiseerd in samenwerking met het lokale filmhuis in Wageningen, of lunch aan studenten verkocht. Andere eenmalige activiteiten waren onder andere een benefietdiner; een kraam met spelletjes op het Bevrijdingsfestival in Wageningen; en de verkoop van tweedehands spullen op Marktplaats of rommelmarkten.

Crowdfunding

Talking Hands wil in 2018 een crowdfunding-campagne beginnen om fondsen te werven voor de aanschaf van een stuk land voor de New Hope School for the Deaf. Momenteel huurt de dovenschool haar land en gebouwen. Dit heeft als nadeel dat de de huurprijs regelmatig stijgt. Bovendien is het huidige terrein te klein om te kunnen uitbreiden, terwijl er wel nog veel dove kinderen op de wachtlijst staan!

Heb je verstand van crowdfunding en wil je een paar uur van jouw tijd doneren om ons hiermee verder te helpen? Dat zou fantastisch zijn! Je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier of door een e-mail te sturen naar info@talking-hands.nl.

Nieuwsbrief en sociale media

Talking Hands brengt meerdere keren per jaar een nieuwsbrief uit. Deze nieuwsbrief is bedoeld om haar donateurs en geïnteresseerden te informeren over de laatste ontwikkelingen binnen de stichting en in Oeganda. De nieuwsbrief biedt een inkijkje in het leven van dove scholieren, en geeft donateurs inzicht in de manier waarop hun geld besteedt wordt.

Talking Hands is bovendien actief op Facebook. Hierop worden wekelijkse berichten geplaatst. Deze berichten gaan bijvoorbeeld over activiteiten van de stichting of over ontwikkelingen in de projecten in Oeganda.

Documentaire

In samenwerking met de Oegandeze kunstenaar Comfort Abemigisha heeft Talking Hands een documentaire gemaakt over Talking Hands’ Oegandese partner de New Hope School for the Deaf. Talking Hands steunt en werkt samen met deze kleine dovenschool in ruraal Oeganda. De documentaire geeft een goed beeld van de leefsituatie van dove kinderen in Oeganda. In de documentaire komen de leerlingen van de school aan het woord, alsook hun leraren, familieleden en buurtbewoners.

 

Ook bijdragen?

Onze stichting bestaat uit een kleine groep studenten, waardoor het organiseren van fondsenwervende activiteiten niet zo vaak gebeurd als we zouden willen. Heb je zelf een idee, of wil je af en toe een handje helpen? Stuur dan een berichtje via ons contactformulier, of door te mailen naar info@talking-hands.nl!